Hoe vind je een goede programmeur in Oost Europa?

Hoe vind je een goede programmeur in Oost Europa?

 Als je op zoek gaat naar een programmeur in Slovenie of een ander in land in Europa voor het ontwikkelen van een computerprogramma (app) voor je bedrijf, dan zul je er al gauw achter komen dat dit geen goedkope zaak is. Het bedrijf Personal Programmer heeft hier goeie ervaring mee. Als je dan toch diep in de buidel moet tasten, wil je er wel zeker van zijn dat je waar krijgt voor je geld. Echter, hoe weet je dat je de juiste persoon gevonden hebt? Stel, je wilt een app laten ontwikkelen, waar kijk je dan naar?

Budget

Het laten maken van een app kost geld. Je doet er slim aan eerst je financiële mogelijkheden te bekijken hoeveel budget je beschikbaar hebt hiervoor. Gemiddeld kost het ontwikkelen van basis apps tussen de 2500 en 5000 euro. Het ontwikkelen van een gemiddelde app kost tussen 5000 en 19.000 euro. Vanaf 20.000 euro kun je een uitgebreide app laten maken.

Java programmeur of iOS developer

 Het is handig om iets te weten van verschillende soorten programma’s, zeker als je een bestaande app wilt laten uitbreiden of bestaande onderdelen wilt laten hergebruiken (de ‘goedkoopste’ optie). Heb je te maken met een Java programma, dan is een Java programmeur de aangewezen persoon. Is er kennis nodig van een mobiel platform, zoals Android, iPhone of iPad dan zoek je in de richting van de iOS developer. Je weet dan zeker de programmeur niet dubbel werk doet (kost geld) om het wiel opnieuw uit te vinden. Bovendien mag je verwachten dat de juiste persoon op de hoogte is van alle innovaties op het gebied waarin hij gespecialiseerd is.

Marktkennis programmeur

Kies voor een programmeur met ervaring in een bepaalde markt waar jouw bedrijf toe hoort. Veel programmeurs hebben ruime ervaring met een bepaalde branche, bijvoorbeeld overheid, financiële markt (banken, verzekeringen) of logistiek. Dit kan bijzonder helpen bij het goed kunnen meedenken welke functies er het meeste toe doen bij het ontwikkelen van de meest perfecte app. Ook kost het weer minder tijd om zich te verdiepen in jouw branche, wat weer tijd kost, en wederom: tijd kost hier wel erg veel geld.

iOS developer

Wil je een iOS developer in de arm nemen, vraag dan vooral naar de ervaringen op een bepaald platform. Hoe groter die ervaring, hoe beter deze programmeur mogelijkheden kent die ten goede komen voor het tot stand brengen van een applicatie die voor jouw bedrijf het meeste profijt oplevert.

Referenties

 Net zoals je dat bij een sollicitatie doet, is het heel verstandig referenties te vragen en deze ook te verifiëren. Je kunt ook reviews raadplegen van apps waar de programmeur bij betrokken is geweest, maar dat zegt niet alles over de daadwerkelijke inbreng van de persoon zelf, omdat er vaak een heel team achter de realisatie van een app staat.